Shutter IslandLeonardo DiCaprio och Mark Ruffalo är poliser som sänts till ön där mentalsjukhuset för våldsamma, psykiskt sjuka ligger. De ska utreda försvinnandet av patienten Rachel men ju längre tiden går desto tydligare blir det att allt inte står rätt till. Personalen kan inte förklara vad som har hänt och de är ovilliga att samarbeta. Medan Teddy ” Leonardo DiCaprio” kämpar mot mardrömmar och en allt mer påtaglig migrän avslöjas bit för bit av hemligheten. Även exfru Dolores som dyker upp i hans drömmar spelar en stor roll.


När han de första 2 timmarna kämpar mot psykvårdens ondska, naturens våldsamhet, den tvivlande kollegan och sina egna demoner från koncentrationslägret Dachau så sitter man som fastnaglad. Ser man filmen en andra gång, kommer det bli en aha upplevelse.


Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Emily Mortimer, Max von Sydow, Ben Kingsley, Michelle Williams

 

 


Betyg: 4/5


Familjen


Några härliga familje bilder, min härliga skara :-D


Hemdags!

Snart är det hemdags från jobbet, har hunnit med hyfsat mycket idag. Imorgon ska jag få en praktikant hela dagen, min första PRAO-elev :-D spännande. Vad ska jag hitta på för jobb, inget tråk jobb i alla fall. Man vet ju själv hur det var när man var ute på praktik. Timmarna kan gå väldigt sakta.

 

Men som sagt, snart är det hem gång. Ska först stå & trängas på perrongen med alla andra som ska hem. Det är fortfarande tåg brist, så har man otur får man stå hela vägen från LKPG till Tranås. Men jag har ett riktmärke, står jag under klockan har jag hyfsad chans att komma där dörren på tåget stannar. Men allt fler har upptäckt det, så istället för att alla står på hela perrongen, står nu folk i grupp & trängs där dörrarna troligtvis kommer att stanna. Ett lotteri varje dag, man drar ju nitlotter ibland tuvärr.

 

Mot tåget… hörs!


Run for FUN!

Nu på vårkanten när all snö är borta har jogging lusten krypigt fram… IGEN :-D . Har gjort några rundor redan, ganska skönt. Speciellt efteråt! Men det som gör det lite extra roligt är den lilla saken ifrån Appel. Det är en mottagare som man sätter på Ipoden & en lite bricka man lägger i skon. När man springer eller går skickar brickan info till mottagaren i Ipoden. Sedan för man enkelt in informationen i datorn på Nikes hemsida där man betygsätter rundan & får fram hastighet, kalorier, sträcka m.m. Man kan ställa in olika träningsprogram och ladda ner nya. Under tiden man springer får man hela tiden information om tid, sträcka & hastighet. En kvinnlig eller manlig röst pushar dig genom träningen. Blir mycket roligare & intressantare att motionera.

 

Ett hett tips till den som vill få ut något av motionen… Just Do It! :-D


Stadsbilder - Vattentorn


Linköpings-Vattentorn


Linköpings-vattentorn insida


Linköpings Domkyrka


Cloettacenter


Min farmors lägenhet


Har varit uppe i Linköpings vattentorn nyligen, passade då på att fota
den vackra staden :-D . En otrolig utsikt, man får en helt annan bild av staden. Ska upp i tornet igen, men får vänta lite tills det har blivigt lite mer grönt ute. Just nu är det ingen direkt lyster i bilderna. Men man springer inte för mycket i tornet, många trappsteg upp :thumbdown:. Här är ett litet axplock av bilder, ska sätta ihop övriga bilder till ett panorama fota.


Nya medlemmar i familjen


PARIS


BOSTON

Snart väntas våra nya familjemedlemmar hem, dem ska få bo i barnens rum. Snygga & trendiga små kaniner som älskar barn, hoppas bara barnen tycker om sina nya kompisar :-D


Xperia X10

 

Är lite små intresserad & nyfiken på nya "Sony Ericsson X10" android mobile, har hört possitivt & negativt om den. Men den ser ju rätt snygg ut, lite lik Iphone. X10 har en större skärm än Iphone, hela 4 tum & en 8,1 megapixelkamera. Priset är väl som alltid när det gäller nya telefoner lite för dyrt.


Film - Ryktet om Morgans

Min sambo & jag såg filmen "Har du hört ryktet om Morgans här om kvällen, en rolig romantisk komedi om ett separerat par som försöker få ihop det igen men som dras in i en mordhistoria. Har haft svårt för Hugh Grant, men har börjat se hans storhet nu. En rolig & skicklig skådespelare, fast att han kör med sin tomma vattniga blick. Sarah Jessica Parker är också helt okej i den här filmen, där hon spelar en framgångsrik mäklare.

Ganska förutsägbar men helt okej att titta på!

Skådespelare: Hugh Grant, Sarah Jessica Parker

Betyg: 4/5

 


TRANDANSEN

Idag den 4/4-2010 var vi vid Hornborgasjön på platsen som kallas TRANDANSEN,
med på turen var min föräldrar. Barnen hade fått packa sina små fjällräven ryggsäckar
med kikare, böcker, fika & frukt. Vädret & humören var på topp, det blev en riktigt mysig & trevlig dag. Fick även en hel del jättebra bilder, sitter just nu & arbetar med bilderna i CS4.
Att ta en bild är ju bara början, det stora arbetet gör man i datorn (RAW-format).
Barnen tyckte det var så himla roligt att vara fågelskådare, vi var där i över fyra timmar. På vägen hem lästes det i nya tidningar & även lite skönsång från barnen. Nu är vi helt slut, barnen sover & vi ska se filmen "Har du hört ryktet om Morgans"... GLAD PÅSK!

LEGO film

 Barnen fick se nya LEGO-filmen i morse medans vi packade väskerna, dem
älskade filmen! Jättehärlig familjefilm, allt LEGO som är med i filme går att
köpa i affären. Alfons satt som en staty i soffan & bara njöt. 

Helt enkelt en film som alla barn kommer att älska! 

 


RSS 2.0