På jakt efter det gröna kortet. Del 4

16/6-2011, den fjärde lektionen i golf. Idag var det bunker träning & tekniker av olika slag. Vi fick lära oss att klubban skulle studsa på sanden & ta med sig bollen inbäddad i sand upp på green. Det var tanken i alla fall men det blev ju inte riktigt så. Men efter ett tag så började det likna något, men just det där att ta med sand i svingen är svårt. Man träffar gärna bara bollen vilket resulterar i att bollen får en onaturlig bana & studs. Öva öva & öva det är tipset eller inte komma i bunkern alls.

 

I träningspasset den här dagen övade vi på inspel till green, chippade från lite längre håll också där börjar det att släppa lite.

 

Efter träningen gick jag med två andra kursmedlemmar ut på 9-håls banan i Landeryd, den banan vi ska spela upp på. När man väl står där & ska slå eller chippa/putta är allt som bortblåst... nästan, fast att man hade lektion för en dryg timme sedan. Men till mitt försvar var det första gången jag gick runt på 9:hålaren. Vi snacka om att gå den igen efter nästa golfpass, hoppas. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0