Till LKPG

Snart ska vi åka till stora staden och hälsa på vänner och farmor/farfar. Brorsan, fars-gubben och jag ska fiska ikväll. Hoppas det blir något napp, blir väl som vanlligt dem drar fisk efter fisk. Något jag brukar få är ju myggbet :-D

Ska väl försöka bada något i helgen, hoppas vädret är med oss! Nu sak jag packa bilen och mina kläder ( som jag inte har börjat med än), Lisa är redan klar med sina och barnens kläder... Bra tycker jag. Måste lära mig!

Asens By

Igår var vi med svärfar (morfar) och Inger i Åsens By, där det bjöds på mat och en trevlig uflykt. Men vi började med en lite snabb fika på parkeringen, sedan bar det iväg. Vi han inte längre än några meter, när Alfons fick för sig att känna på ett elstängsel (ingen ström var på). Alla ropade i munnen på varandra NEJ... vilket slutade i att Alfons började gråta, men det gick snabbt över när han hittade lite sten att kasta. Sedan var det dags att mata tuppar och annat kreatur.

Vi införskaffade lite Åsens By dricka och saft i deras shop, barnen köpte varsin liten gräddkola... och varsin till. Jag köpte ett skott från en "ballong blomma" som den hette, får se hur den blir. Sedan var det dags för mat, det var lax, pajer och pannkakor med glass till barnen. Mummms... 

Vi tog en hel del bilder på barnen och den mysiga miljön. Efter det var det dags att åka hem till vårat slott, men det tar jag och  skriver om i morgon!Bilden tog Lisa på Åsens By, jag ändrade bilden lite
i Photoshop - CS3

Leksaker

Idag har grannen haft förrådsrensning, leksaker till tusen. Hennes två barn har lämnat en massa leksaker som de inte ville ha, men det ville mina två små barn :-D. Så nu har de en massa ny-gamla saker. Star wars, micro machines, barbiebil m.m.

Har även fixat min lilla, men ack så härliga kryddträdgård. Det ska blir mer kryddor men man får börja i en liten skala. Potatisen, salladen, löken och morötterna växer så det knakar.

Snart kommer farmor och farfar på besök efter deras golf-semester. Vi ska grilla lite korv, A och T har saknat dem. Det var länge sedan vi sågs, ska bli trevligt!


Min kryddträdgård x 6 sorter

 

Alfons leker med pappa Henriks gamla leksaker!Lungn dag

 Lisa bakade hallongrottor (barnens favo kakor) och jag sprang mest ivägen och tittade till min bullar som låg på jäsning. Efter Lisas lyckade bakning var det min tur att använda ugnen. Sedan blev det fika, fika och lite kaffe. Bullarna blev rätt bra, lite för några bara. Gjorde några med pärl och några med strösocker.
 

Varma kanelbullar i trädgården!

Fullt upp!

Vi ställde klockan för att gå upp tidigt och börja städa, men så blev inte fallet. Klockan ringde, men vi tog beslutet att sova lite till. Mycket LITE till så var klockan långt gången. Efter frukosten drog vi igång, har redan handlat, städat, har en gryta på spisen, tryckt in saker i förrådet och en bulldeg på jäsning.

Tuva är hos grannen och leker och Alfons kastar "dumma, som han säger" leksaker på sitt rum. Det är visst något som inte går som han vill. Jag tror den utlösande faktorn är ett isglass paket, sådant med saft i som man måste frysa själv. Panik utbröt när man inte kunde äta den direkt. Men nu så är den på lagring i frysen.

Ska duka nu och ta hand om bullarn!!!


Da var det lördag!

Nu har vi ätit gott och tagit lite vin till maten, barnen har lekt i sandlådan. Innan det var dags för kvällsbadet för barnen så såg vi EMD på tv. Det är Tuvas stora favisar :-D

I morgon väntar en ny dag, stor städning står det på planerigen, det var ett tag sedan vi gjorde RENT hus. Ska bara försöka få barnen att städa sina rum, det är väl lättare sagt än gjort.

Mitt forsta blogginlagg...

Nu har jag fixat lite med bloggen, kanske dags att börja skriva lite. Jag ska göra ett försök att skriva lite var dag, få se om det är min grej. Hoppas det, verkar rätt roligt. Men som min kära sambo sa... ursäkta, men vem har du som kommer att läsa din blogg ;-D  vi får väl se som den blinde sa!

RSS 2.0