The PacificHar börjat att se en ny serie "The Pacific", en mycket gripande & välgjord serie av
 Steven Spielberg & Tom Hanks. Den är väl värd att se, om man tycker om
historia ifrån andra världskriget. Man kan tro att det ska vara pang pang rakt
igenom hela serien, men där tar man fel. Helt enkelt en bra mini serie.


Kan bli Semi-final..!?

Lyckades få tag i tre biljetter till kvällens match mellan LHC-Frölunda. Hoppas det går vägen ikväll, vore väldigt tråkigt om det tog slut i dag. Kommer att vara fullt hus & ett väldigt drag i hallen ikväll *rysser*


Kom igen KLUBBEN, nu kör vi...


Bok av Peter James

Vad skulle du säga om du på din svensexa blev begravd i en kista tillsammans med en flaska Whisky & en walkie-talkie…

 

Det är just vad ”Levande begravd”  av Peter James handlar om. En nervkittlande thriller om ett kompisgäng som ska fira svensexa, men de övriga krockar med bilen & avlider efter att dem har begravt honom. Kvar i marken ligger huvudpersonen inget ont anande, den ända som vet att han finns under jorden är hans bästa vän… som har allt att vinna på att han dör.  

 

Mitt betyg blir 3/5


Fredagsfika

Kommer just tillbaka från fredagsfikan på jobbet, cupcakesen blev en lyckad munsbit. Att lite färg på cupcakesen kan öppna så många diskussioner och samtalsämnen, det blev en glatt & trevligt fika. Men som alltid på fredagar så är det ju någon annan som också har med fika, idag var det några entreprenörer som kom med fika.  Så det gick inte så många cakes som jag hade tänkt, men då räcker det ju till trefikan också ju *mumms*.

 

Sedan blir det dagens lunch ”Chili och honungs kryddad kotlettrad med tzatziki”, låter gott.. men det kan ju smaka dåligt för det. Sedan blir det till att avsluta dagen med ett innebandypass, springa av sig lite kalorier.


Cupcakes...

Så här blev dagens cupcakes, ca 35 st i olika färger. Problemet blir hur jag ska
frakta dem till jobbet utan att det blir mosade. Får tänka på att inte ställa dem
för nära elementet på tåget, vore synd om det blev sås av dem. Kan nog bli
ett äventyr.
Måste även tacka för den finna hjälpen jag fick av mina barn & även min
kära sambo som hade ett finger med i degen. Lustigt att det alltid ska bli sådant bråk
om att slicka på visparna när man är klar. Den som tjatar mest är nog Lisa :-D
fast barnen är nog stråt vassare på att tjata. Dem fick garnera sina egna
cupcakes inför fredags-myset.

Torsdags bakning

Här bakar jag & Alfons cupcakes, fast det är ju godare
att äta än hjälpa till. Cupcakesen ska tas med till jobbet på fredag, fredags-
fika.

VAB igen.

Just nu ligger Tuva i våran säng med ont i örat, lutar åt att det är
öroninflammation. Hoppas inte det! Vi får vara hemma & mysa
i morgon. Får köra hårt med nässpray & andra förkylningspreparat.

Snart skattepengar

Snart kommer skatteåterbäringen, får se om det blir + eller - i år.

Inget tagkort i jackan!

Låg & drog mig lite extra länge idag, inte så att jag fick stressa eller så. Åt en mysig frukost med min kära sambo i lugn & ror, barnen låg & drönade. Gjorde mig i ordning & tog vårjackan idag när det är så fint väder ute, hoppar in i bilen & åker ner till stationen. Sitter & väntar in tåget, hoppar ut, letar efter tågkortet i fickan…. Panik uppstår! Har ju bytt jacka. Hem fort som bara den, hämtar kortet & slänger mig i bilen för att försöka köra i fatt tåget i Tranås. (det brukar ta mellan 20-25 min att köra den streckan) Vet inte hur jag skulle köra ditt på 15min & parkera bilen, lösa biljett.. Han ut ur Aneby, sedan han verkligheten ikapp mig.

 

Väl hemma IGEN, kollade jag upp en ny tåg tid ifrån Tranås, 07:45. Lugnt, en timme kvar, lastade in övriga familjen som var på väg till dagis i bilen. Lämnar dagiset 07:18 & vänder min kos mot Tranås. Kommer ut på stora vägen som till min fasa är väldigt trafikerad, (förstår inte det, är väl bara jag som är på väg till jobbet såhär dags på morgonen) hamnar bakom fyra bilar. Jobbigt när man inte kan köra om & tiden bara tickar på tickar på tickar på. Kommer in i Tranås 07:40, stannar vid rödljus & väntar på grönt.. som aldrig verkar komma.

 

Svänger in på Willys parker 07:43, (den ligger på andra sidan tågspåret, parkerar jag där slipper jag betala 60:- i avgift)  sedan ska jag försöka hitta vägen till gångtunneln. I det här läget börjar paniken komma & jag börjar halvspringa, hittar tunneln.. Tittar på klockan 07:45. Ökar farten & kommer upp på andra sidan där tåget står med stängda dörrar, redo att åka. Springer nu ännu fortare & väl framme vid den stängda tågdörren hör jag ett  ”klick” dörren öppnas & jag hoppar på med andan i halsen. Stapplar fram till en ledig plats & slår mig ner.

 

Tänker för mig själv vilken bra tajming & inte nog med det... jag har ju tjänat 60:- med


Pluggar i tystnad.

Inte så lätt att plugga när två barn & en sambo springer omkring i huset. Men nöden har ingen lag, Lisa lånar barnens hörlurar... smart :-D

Spel sugen!

 

Min son letade fram mitt gamla rollspel ”Magic the Gathering” för ett tag sedan, när han & jag gick igenom det fick jag ett sådant sug att börja spela igen. Men den samlingen jag har tillhör ju den äldre stammen av kort, det var drygt tio år sedan jag spelade sist. Men det är världens roligaste kortspel & framför allt roligt att samla på.

 

Känner mig gammal i gemet fast jag inte har spelat det på ett tag, det har ju släppts hur många ny expansioner & uppdateringar som helst. Men nu är det visst serien ”M10” som gäller, så det är ju bara att haka på om det blir att jag börja spela igen. Seriebörsen i LKPG har spelkvällar och träffar en eller flera gånger i veckan. Men jag får se…


Varmt i luften

Idag gick det förvånansvärt lätt att stiga upp & hoppa på tåget, kan det bero på att det är vår i luften. Tågresan gick smärtfritt idag, förutom biljettkontroll. Har typ aldrig hänt mig tidigare på Östgötapendeln. Men nu tillbaka till våren… :-D

 

Det är helt underbart väder ute, än så länge. Varmt i luften & fåglarna sjunger sig hesa, solen försöker tränga sig igenom molnen. Snön smälter & droppar så härligt från taken. Drog fötterna efter mig från station till jobbet, det gäller att suga i sig så mycket vårluft man kan nu. Snart kommer det väl ett bakslag med -10 & mer snö.. Hope NOT!!!

 

Mina övriga familjemedlemmar ligger hemma & är sjuka idag, A & T hostar medans L har ont i halsen & allment hängig. Hoppas ni kryar på er snart familjen!


Bok av Hakan Ostlundh

Håller på att scanna arkivet, är just nu på bokstaven B. Blir lite segt efter ett tag, då är det skönt att man har sin Ipod fulltankad med ljudböcker. Just nu lyssnar jag på "Håkan Östlundhs - Blot", som handlar om en familjs tragiska öden på Gotland. En riktig polis-thriller.

Mitt betyg 4/5


HEMMA MED ALFONS

Är hemma med Alfons idag med, han hostar & har feber. Snorett hänger som en elva under näsan, går knappt att snyta hans näsa. Man får smyga sig på, säger man att man ska torka näsan... *snörvälllll* så har han dragit in allt snor igen.
Tuva är på dagis & Lisa pluggar i skolan. Så idag har vi huset för oss själva Alfons & jag, *Jippi* :-D Ska snart fixa lite mellanmål till oss & sedan ska jag fixa lite med min kortsamling. Har fått en ny pärm & plastfickor idag.

Nyoppnat... IGEN

Nu ska jag börja skriva igen och igen och igen. Den här gången ska jag försöka skriva några mer dagar och framför allt skriva mer än 5 inlägg på år :-D
Nu ska jag börja skriva igen och igen och igen. Den här gången ska jag försöka skriva några mer dagar och framför allt skriva mer än 5 inlägg per år :-D

RSS 2.0