Valborgs helgen

Valborgsmässoaftonen var vi hos några bekanta, allt som allt blev vi fyra familjer. Vi lärde känna ett trevligt par från Ekerö i Stockholm, dem hade sin dotter på 6-år med sig och en på lagring i magen. Barnen (6 st) hade film & godis kväll, medans vi grillade, minglade & drack lite %-haltiga drycker :-D . Sedan bjöds det på kaffe & Lisas Daijmtårta, som blev väldigt lyckad.

 

Första maj bar det iväg till Linköping för att lämna barnen hos farmor & farfar, en efterlängtad övernattning för barnen. Lisa & jag tog en kopp kaffe på stan, medans barnen gav sig iväg till Gamla Linköping för att träffa Micke, Linda & kusinen Matilda. Där det bjöds på tuff tuff tåg & fika på Tekniska Verkets museum. Efter kaffet på stan stannade vi till hos Lisas syster på en blixt visit.

 

Väl hemma var det dags att ladda om för den stora festen på kvällen. Det blev mycket dans, musik & underhållning. Blev närmare 70-talet gäster, inte många man kände men vi var där med grannarna. Vi var åter hemma vid klockan 00:40, vi avslutade kvällen framför tv´n Lisa & jag med en kopp kaffe.

 

På söndagen kom mormor ned med barnen vid 10:30 tiden, för Tuva skulle på kalas vid elva hos en av sina ”bästisar”. Vi i övriga familjen fikade på nybakade marianne muffins ute i solen på baksidan. Sedan gjorde jag i ordning en gasolgrill ”landmann” som vi har fått av en bekant till Lisa. Mycket jobb att få den ren och snygg, men efter ett antal timmar & en flaska ungsrent är den som ny. Ska bara byta en av de två brännarna. Sedan blir det till att testa den. Han även att riva lite mossa i grässet & plantera ut några tomatplanter i  det lilla växthuset. Var rätt kallt i natt, hoppas bara dem inte frös ihjäl  :bigeyes: .


RSS 2.0