UnstoppableEn kylig morgon anländer tågarbetarna till ännu en helt vanlig dag på jobbet – eller? Självklart inte. När en klumpig & halvfet lokförare försöker sig på att hoppa ur ett rullande tåg för att skifta spår går allt fel. Ett tåg med brandfarlig last rullar i full fart från stationen. Och självklart hade man inte kopplat på bromsen.

Det är då som Denzel Washington och Chris Pine kommer in i bilden, som ger sig iväg för att hinna ifatt tåget. Innan det passerar en mindre stad där en skarp kurva i rälsen skulle få tåget att spåra ur. “Unstoppable” är en äkta jaktfilm från början till slut, tempot sänks inte förräns filmen är slut.

 

Washington spelar en uppsagd man, inom några dagar kommer han att vara utan jobb. Avgångsvederlag kan han glömma då han har ett bråk med ledningen. Sedan har han tappat kontakten med sina två Hooters-anställda döttrar.

Pines spelar motsatsen till Washingtons, en nyutexaminerad lokförare med framtiden för sig, men som efter ett svartsjukegräl har fått besöksförbud hos sin fru och son.

slut.Betyg 4/5

 

Regissör: Tony Scott

Längd: 99 minuter

Skådespelare: Denzel Washington, Chris Pine & Rosario Dawson

Kategori: Drama/Action/Thriller


RostårtaDen här härliga tårtan var till min mor som fyllde 59 år, men den här är gjord med marsipan i olika färger. Ville testa att göra en tårta med marsipan & se om det var någon skillnad i kvalitet. Den blir inte lika hård som SP & den smakar lite mer. Kanterna är spritsade med rosa frosting & fyllningen i är chokladkräm, grädde med vaniljkräm.


Golftårta
Den andra SP tårtan jag gjorde var till min far som fyllde 57 år & motivet var ju helt klart golftema. Färgade SP i två olika gröna färgen & bunkern gjorde jag med mossade digestive kex. Golfbollarna är gjorda i SP & målade med en bakpenna, det höga gräset är pressat igenom en vitlökspress :-D


Min första Sugerpaste tårta
Hittade ett kanon recept på tårtbotten så den blir sådär härligt hög & saftig. Det är ju såklart mer jobb med en SP tårta, men det är värt att lägga den extra tiden på jobbet. Tycker det är roligt att baka fast kanske resultatet inte blir som man hade tänkt sig. Just den här tårtan gjorde jag till mitt 34-års kalas, med mango mousse & glasskräm. Med ett penslat lager smält vitchoklad för att inte tårtan ska svettas igenom marsipanen/sugerpasten. Sedan var det tricks att få på SP snyggt & helt utan att den skulle spricka.


Påskägg

Idag måndag åkte jag & Alfons EU-moped till dagis, mycket populärt bland hans dagiskompisar. Han berättade ivrigt för fröknarna att han hade åkte moped idag, om dem nu inte hörde hans glädjetjut när vi parkerade utanför dagis. Sedan bar det av för mig till jobbet & vilken frihet att susa fram i solskenet, gött mos.
Nu är det befarat att påsken är i antågande, för nu står första STORA godispåskägget på bordet i fikarummet. Det är bara början, det brukar bli tre till fyra sådana här stora härliga påskägg på jobbet. Läste att man äter i snitt 7 hg godis var under påsken & det är mycket.


Skön söndag

Idag har det varit soligt & skönt ute, Tuva har vi inte sett så mycket av idag. Har varit hos olika kompisar hela dagen. Men Alfons & jag har haft fika ute i solen men även han stack iväg med några kompisar. Lisa jobbar på US hela dagen & beräknas komma hem snart. Vi skulle ha hämtat henne idag men hon fick sluta tidigare, skönt för henne. Då kan vi njuta allihopa av kvällssolen vid sandlådan med en kopp kvällskaffe :D
I morgon väntar ny arbetsvecka, jobbar bara två & en halv dag. Sedan väntas det påsklov *tjohoo* med mycket påskgodis & förhoppningsvis många påsktanter. Kan bli dyrt med så många barn på gatan, får köpa 7 kg snask.
Alfons med lite fikarester i munnen.


Även här i Ekängen har vi lagt till med en örtträdgård.

Ett nytt åk
Så här ser familjens nya åk ut, en EU-moped som gör 50Kmh. Skillnaden är att vi har en blå & svart men modellen är exakt lika dan som den här. Vi har alla åkt på den & tycker det är häftigt, kanske mest barnen & jag :D . Grannarnas barn flockas runt den, man skulle kunna sälja åk biljetter & köra dem runt i området.

Men Lisa tycker med om att köra den & har övat lite på grusvägarna, det har gått super bra. Tanken är att jag/vi ska ha den till & från jobbet plus lite annat, den drar ju sjukt lite soppa! Den är väldigt lätt att köra & ta sig fram med, ett väldigt bra färdmedel helt enkelt…


Snart ett år sedan

Snart ett år sedan jag gjorde det senast inlägget & det börjar bli hög tid att skriva något. Så vad har hänt sen sist, kanske inte så mycket…

 

Förutom att vi har återvänt till Linköping, till stadsdelen Ekängen där vi bor i ett ny producerat radhus. Vilket har gjort att jag inte har några jobbiga tågtider att passa & inga väntetider. Nu tar det 20 minuter med cykel & 8-10 minuter med bil hem, en stor skillnad som har resulterat i att jag har fått mindre stressigt & mer tid över till familjen. Nu kan man komma i tid till fredagsmyset, istället för att sitta på perrongen i Tranås i en timme för att vänta in nästa tåg. En annan fördel är att barnen har det sjukt nära till skola & dagis, Tuva går själv med kompis(ar) till skolan & det är stort inte minst för Tuva :D . Gatan vi bor på har så mycket barn i alla åldrar & våra barn har hittat en massa nya kompisar att leka med, härligt! Alfons var hemma hos en kompis helt själv för några dagar sedan & det är verkligen stort för honom. Även Jag & min fru har fått nya bekanta här i Ekängen. Fördelen med att flytta till ett nybyggt område är att alla är nya här, ingen har bott här längre än två år.

 

Vad mer har hänt, humm…

Min fru är snart klar med sin utbildning men har just nu praktik på Linköpings US, avd barn. Hoppas hon får bli vikarie där, personalen vill att hon ska skriva upp sig på deras lista. Vad gör jag då? Jag jobbar kvar på Tekniska verken & trivs som fisken i vattnet. Har även rest till Barcelona i Spanien med min bror & far, vi var där i mars. Det kommer bilder inlägg senare, lovar 

Men som sagt, får bli mer aktiv här & skriva oftare.


Due Date

 

En komedi om två resenärer som ställer till det för varandra och tvingas dela bil genom USA, mycket underhållande film som jag tyck man kan se. Men man stör ihjäl sig på Ethan (Zach Galifianakis)  och hans jobbiga hund, man tycker bara synd om den stakars arkitekten (Robert Downey Jr). Dem är som plus och minus, men efter ett tag kommer dem varandra närmare och får rätt roligt ihop.

Betyg 3/5


Regissör:
Todd Phillips


Längd: 100 minuter


Skådespelare:
Robert Downey Jr. Zach Galifianakis, Juliette Lewis, Michelle Monaghan,

 Jamie Foxx

Kategori: Komedi


Green Hornet

 

 

Britt Reid som spelas av (Seth Rogen) och hans betjänt Kato (Jay Chou) som är en hejare på att bygga en massa häftiga saker och bilar, bestämmer sig en dag för att bli superhjältar. Skurken spelas av (Christoph Waltze) en grym och hänsynslös gangster. Filmen har sina höjdpunkter här och där, men i stort en underhållande filmen. En riktig rolig och klantig superhjälte film.

Betyg 4/5

 

Regissör: Michel Gondry

Längd: 119 minuter

Skådespelare: Seth Rogen, Jay Chou, Christopher Waltz

Kategori: Action/Komedi

RSS 2.0