På jakt efter det gröna kortet. Del 2

Var på min andra golfträning igår den 9/6 och det var varmt & kvavt på banan. Började med att komma ett par minuter sent pga alla vägarbeten i stan, men det visade sig att jag inte var den enda som hade fastnat i trafiken. Men väl på plats var det dags för puttnings övningar & olika tekniker. Vi lärde oss att hålla klubban (puttern) på ett annat sätt & att få in en pendelrörelse, inte en sving när man puttar.

 

Det var puttning uppför, nerför & böjda puttningar. Kan flika in att det är här man borde lägga den mesta av övningarna & träningen. Slå långt är ju en sak, men att putta är en helt annan femma. Man säger att har man tre slag på en bana är två av dem putterslag, det är på green det ofta avgörs. Hörde att dem bästa i världen sänker ”bara” 50% av sina puttar från två meters håll, då har man en uppfattning om hur svårt det är.

 

Sista trekvarten var vi ute på fältet & tränade inspel med pitchen, men svårt att fokusera sig när det var så varmt ute. Började tänka & fundera på slagen istället för att bara hitta en skön uppställning & låta kroppen göra svingen. Men det gick rätt bra ändå tycker jag. Det är rätt skönt att veta att man inte är sämst i gruppen.

 

Avslutade träningen med en halvtimme på rangen & slog igenom alla slag, provade även driven.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0