På jakt efter det gröna kortet. Del 7

Vi trodde att vi hade den sista träningen i måndags 4/7-11, men om vi ville så hade vi tid för ett pass till. Det är ju klart att man vill ha en lektion till & lära sig lite till om drivern & träklubbor. Vi tränade långa & korta chippar på fältet i måndags, sedan gick vi till rangen & övade balans, teknik & gick igenom slagen.

 

Det var första gången vi provade träklubbor & driver, det var inte lätt att slå med dem. Det gick ju att slå med dem men att slå raka fina slag var svårt. Felet är väl att man tar i för mycket & höjer huvudet för tidigt för att man är så suggen att se hur långt bollen gick. Järnklubborna börjar jag bli vän med & drivern måste jag träna mer med samt puttning.

 

Självklart så gick vi 9:hålsbannan efter träningen, så himla roligt med golf just nu.


Äntligen har jag det

Då var det klart, nu har jag mitt gröna golfkort. Äntligen!

 

Jag spelade upp i fredags den 1/7-11 klockan 08:30 på Landeryds 9:hålsbana & det gick så bra att jag inte behövde gå alla nio hålen. Efter sex spelade hål tyckte instruktören att vi skulle gå tillbaka och fylla i papprena & gissa hur skönt det känns. Rundan gick riktigt bra & jag hade flytet med mig.

 

Så nu börjar jakten på att sänka mitt HCP och att försöka gå några runder den här säsongen. Kan inte fatta att jag har grönt kort nu, så gött. 

RSS 2.0